20+ Idei Originale & Haioase (Ieftine) de marturii pentru nunta

Mai ales in ultima perioada, la petrecerile de nunta din tara noastra au inceput sa se ofere amintiri de diverse tipuri celor invitati.

Marturiile de nunta au fost imprumutate, se pare, din filmele siropoase hollywoodiene, unde acestea erau prezentate in detaliu la ceremoniile nunta fastuoase.

La inceput moda de peste ocean a fost mai timid vizibila intr-o tara ca a noastra, traditionalista de cele mai multe ori cand este vorba de evenimentele importante din viata cuiva.

La nunta, la botez, la inmormantare trebuie sa respecti cu strictete obiceiurile venite din mosi-stramosi.

Totusi, exista si obiceiuri dragute care pot sa fie implementate fara probleme la noi.

Daca am importat cu entuziasm sarbatoarea de Sfantul Valentin, dar nu uitam nici de Dragobete, de ce nu am importa si moda marturiilor haioase pentru nuntasi din strainatate?

Daca initial era vorba in cazul unei marturii de nunta de cinci dulciuri asezate intr-o cutiuta speciala sau un saculet care simboliza 5 lucruri: sanatate, bucurie, prosperitate financiara, longevitate si noroc, acum lucrurile ce se pot oferii ca marturii de nunta sunt intr-o paleta mult mai extinsa.

Ele reprezinta un mod prin care mirii multumesc nuntasilor pentru ca au fost prezenti la celebrarea casatoriei lor religioase si de cele mai multe ori un soi de amintire ce poate fi pastrata de cei ce le primesc, in conditiile in care nu sunt produse alimentare, bauturi sau alt tip de produse perisabile.

A oferi marturii de nunta trebuie privit ca un fel de obicei invers aceluia prin care invitatii vin la o astfel de sarbatoare importanta cu diverse cadouri pentru miri sau cu sume de bani.

Iata niste idei speciale pentru niste marturii nunta mai speciale

Dulciurile pe post de marturie de nunta nu sunt rele, doar ca au un dezavantaj clar: nu pot fi pastrate prea multa vreme, de aceea de multe ori se alege de catre perechea de miri alt tip de amintire, mai trainica in timp, care sa fie un fel fel de ancora NLP pentru cei prezenti la respectivul eveniment fericit.

Marturiile de nunta se impart in doua mari categorii: handmade si cele cumparate din magazin speciale.

Marturiile de nunta realizate artizanal au avantajul ca pastreaza caldura umana, iar oaspetele va fi incantat sa primeasca un astfel de mic obiect personalizat.

Totusi, atunci cand este vorba de o nunta cu foarte multi invitati, de regula de ordinul sutelor, este foarte dificil ca sa se realizeze un numar atat de mare de marturii manual chiar de catre miri si trebuie mai degraba sa se apeleze la cele achizitionate din magazine de specialitate online stau traditional.

Marturii nunta handmade haioase

Amintirile oferite nuntasilor pot sa fie de la foarte complexe la extrem de simple.

Ca de exemplu marturii de tip origami. Sunt obiecte din hartie de calitate pliata. Ele pot ca sa fie realizate chiar de catre nuntasi acasa, dupa terminarea evenimentului. Alaturi de o felicitare cu o predictie, o urare, o schema de realizare a obiectului origami va fi un ajutor nepretuit in acest sens.

Eventual un text ce poate fi citit prin extinderea foii de hartie sau prin realizarea figurii origami respective.

O mica inimioara textila decorate cu nasturi, margele sau panglici multicolore de care sa fie prins un ravas simpatic sau un mic tablou pictat de mana cu rama din pasla in forma de inima cu subiect vesel poate sa fie un cadou-marturie de nunta excelent.

O rama de dimensiuni reduse, decorata cu sclipici, in care sa se afle o fotografie (instantaneu) cu cei doi miri intr-o postura haioasa poate sa fie o marturie care sa aduca un zambet nuntasilor ori de cate ori o vor privi in viitor.

Daca sunteti adeptii marturiilor de nunta dulci, comestibile, va puteti orienta spre turta dulce decorata cu glazura (daca mireasa are ceva talent in arta bucatariei). De ce turta dulce? Pentru ca se poate scrie pe un astfel de produs o urare haioasa si data evenimentului. Doar ca ele pot sa fie stocate pentru o perioada foarte scurta. Nu e nevoie sa le mancati, le puteti pastra sau se pot manca la o petrecere in onoarea aniversarii mirilor.

Este foarte important ca marturiile de nunta sa se coincida cu stilul si tema petrecerii.

Astfel, daca este vorba de o nunta in care predomina rozul, atunci puteti pune intr-o cutiuta un sapun handmade sub forma de trandafir sau o sticluta cu esenta de trandafiri, o jucarioara de plus sub forma unui trandafir.

Pentru o nunta in care predomina culoarea mov, un pliculet cu lavanda uscata, un sapun de lavanda sau un ulei esential de lavanda frumos ambalat intr-un saculet este o buna marturie de nunta.

Asadar, atunci cand alegeti un cadou puteti incepe de la culorile petrecerii si sa faceti asociatiile cele mai bune.

Puteti alege drept marturii de nunta sc…

Citeste in continuare pe www.e-mariage.ro